Ajdovske gasilke doživele uspeh

22. Marec 2014 - 14:07 -- mtrebizan

Gasilke iz PGD Ajdovščina smo se 28. 9. 2013 udeležile Regijskega tekmovanja v Novi Gorici. Svoje sposobnosti, spretnosti in znanje smo dokazovale v izvajanju taktične mokre vaje. Naša ekipa, članic skupine A, je štiri mesece dihala le za en skupen in jasen cilj. Ta je; uvrstitev na državno tekmovanje. Naše priprave so se začele že v začetku junija. S kondicijskimi pripravami in treningi, ki so potekali vsaj 2x tedensko, smo se urile tako fizično in psihično. In verjeli ali ne, taktično mokro vajo izpilile do potankosti in se z osvojitvijo 2. mesta v naši kategoriji uvrstile na državno tekmovanje.

Dokazale smo, da zmoremo, sebi in drugim. Res je, včasih je bilo težko in nismo imele dobrega dne. Kolikokrat smo imele občutek, da smo spet na začetku. Za to, da smo se vedno znova pobrale, se v prvi vrsti zahvaljujemo našima trenerjema, Petru Šantaku in Dejanu, ki sta nas vseskozi podpirala, bodrila in verjela v nas, še prej kot smo me verjele same vase.

Hvala Dariji Batista za pomoč in podporo. Zahvala gre tudi Civilni zaščiti Ajdovščina, ki nam je omogočila prostor za vaje. Prav tako se zahvaljujemo tudi dvema sosednjima društvoma, PGD Selo in PGD Col, za izposojeno opremo, ko smo jo potrebovale in vsem drugim, ki so nam nudili kakršnokoli pomoč. Hvala Vam. Obljubimo pa, da Vas na državnem tekmovanju ne bomo razočarale. Naši cilji so visoki, saj v naši skupini ne poznamo več besedne zveze » Ne (z)morem «. Vemo, da s trdim delom in dobrim ekipnim duhom, lahko znova dokažemo, da smo najboljše. Naj zaključimo z mislijo Vincenta Pealea, ki pravi; » Če odnehamo, je to vedno prezgodaj «.

Gasilke, članice A iz PGD Ajdovščina